Minangka Basa Ibu Basa Jawa Lumrahe Panganggone

Author:

Jika kamu sedang mencari jawaban atas pertanya minangka basa ibu basa jawa lumrahe panganggone, kamu berada di halaman yang tepat. Kami punya sekitar 10 tanya jawab mengenai minangka basa ibu basa jawa lumrahe panganggone. Silakan baca lebih lanjut di bawah.

panganggone pasangan aksara murda lan panulisane aksara swara

Miturut udha usuking basa jawa panganggone basa bocah marang wong

Pertanyaan: Miturut udha usuking basa jawa panganggone basa bocah marang wong tua yaiku

Jawaban:

krama alus

Penjelasan:

maaf kalo salah:v

semoga membantu :))

"LUMRAHE TANI UTUN", Tembung lumrahe basa kramane?TOLONG DIJAWAB BAHASA JAWA

Pertanyaan: “LUMRAHE TANI UTUN”, Tembung lumrahe basa kramane?
TOLONG DIJAWAB BAHASA JAWA YA KAK;)​

Jawaban:

khususnya komunitas pertanian, kata – kata dalam bahasa orang tuanya?

Penjelasan:

maaf kalo salah

Bahasa jawa minangka basa ilmu yaiku

Pertanyaan: Bahasa jawa minangka basa ilmu yaiku

Jawaban:

bahasa Jawa sebagai bahasa ilmu

Basa jawa minangka basa ilmu yaiku

Pertanyaan: Basa jawa minangka basa ilmu yaiku

Jawaban:

bahasa Jawa sebagai bahasa ilmu

Penjelasan:

maaf jika salah:)

semoga membantu

minangka tataran basa Kang paling asor ing undha basa jawa

Pertanyaan: minangka tataran basa Kang paling asor ing undha basa jawa diarani​

Jawaban:

minangka tataran basa Kang paling asor ing undha basa jawa diarani Ngaka lugu

Penjelasan:

MAAF KALO SALAH

Jangan lupa

#like

#folow

JADIKAN JAWABAN CERCERDAS

tingkatan bahasa minangkabau bahasa jawa yang paling nyaman dan dapat di unduh disebut

Penjelasan:

maaf klu slah

3. Cirine basa Jawa minangka basa ibu yaiku,kecuali… *a. minangka

Pertanyaan: 3. Cirine basa Jawa minangka basa ibu yaiku,kecuali… *

a. minangka basa asli kang digunakake dening para penutur basa wiwit lair,
b. saka sesambungan kulawarga utawa masyarakat sakiwa tengene.
c. lumrahe panganggone basa ibu kanthi lesan
d. basa digunakake kanggo medharake sawenehe kaweruh
e. asli diajari saka ibune​

Jawaban:

e. asli diajari saka ibune

Penjelasan:

Cirine basa Jawa minangka basa ibu yaiku,kecuali e. asli diajari saka ibune

panganggone basa majikan marang pegawene nggunakake basa​

Pertanyaan: panganggone basa majikan marang pegawene nggunakake basa​

Jawaban:

Minggunake basa ngoko lugu

Penjelasan:

tolong dijadikan jawaban tercerdas ya☺️

9. Jlentrehna panganggone basa Jawa ragam krama​

Pertanyaan: 9. Jlentrehna panganggone basa Jawa ragam krama​

Jawaban:

Basa Krama Lugu

Panganggone tembung basa krama lugu iku dienggo guneman dening:

a. wong enom marang wong tuwa

b. wong sing lagi tetepungan anyar

c. murid marang gurune

d. abdi marang bendarane

Basa Krama Alus

Panganggone tembung basa krama alus iku dienggo guneman dening:

a. anak marang wong tuwa

b. murid marang guru

c. wong enom marang wong tuwa

d. wong kang lagi tetepungan

maaf yaa klw salah

basa jawa minangka basa ilmu, yaiku.. ​

Pertanyaan: basa jawa minangka basa ilmu, yaiku.. ​

Jawaban:

bahasa Jawa sebagai bahasa ilmu

basa jawa minangka basa ilmu, yaiku?

Pertanyaan: basa jawa minangka basa ilmu, yaiku?

bahasa Jawa sebagai bahasa ilmu