Sing Lumrah Cinandra Ngombak Banyu Iku Apane

Author:

Jika kamu sedang mencari jawaban atas pertanya sing lumrah cinandra ngombak banyu iku apane, kamu berada di halaman yang tepat. Kami punya sekitar 10 tanya jawab mengenai sing lumrah cinandra ngombak banyu iku apane. Silakan baca lebih lanjut di bawah.

livewayang kuit ki daang sumarno bintanari banyuwang tamu demy

sing mbalakak-mbalak iku apane?​

Pertanyaan: sing mbalakak-mbalak iku apane?​

Jawaban:

Siapa yang bercanda

Penjelasan:

mohon maaf kalau itu salah!!!

ini bahasa daerah apa ya klo blhh tau tolong

Sing lumrah cinandra ngombak banyu iku apane? ​

Pertanyaan: Sing lumrah cinandra ngombak banyu iku apane? ​

Jawaban: rambute wanita

Penjelasan:rambut yg ngombak

23. Sing lumrah cinandra ngundhup turi iku apane?a alise wanitad.

Pertanyaan: 23. Sing lumrah cinandra ngundhup turi iku apane?
a alise wanita
d. irunge wanita
b. bathuke wanita
e. athl-athine wanita
c. drijine wanita​

Jawaban:

alise wanita *srry klo salah

Sing molor iku apane

Pertanyaan: Sing molor iku apane

sing molor iku apane?
iku bisa kasebut kalimat pitakonan basa Jawa, yaiku nakonake babagan apa sing molor.
dene ing basa jawa molor kuwi bisa ateges:
1. molor, yaiku nerangake barang kang renggang utawa luwih dawa saka ukuran sakdurunge.
tuladha: celanane aja diceneng- ceneng ngono kuwi, mengko molor loh malahan.
2. molor kang ateges turu.
tuladha: bapak e bocah- bocah wis molor kawit sore mau.

miturut saka pangerten ing ndhuwur kuwi, ukara ‘sing molor apane?’ bisa dimaknai pitakonan kepengen ngerti apa sing ukurane dadi renggang utawa luwih dawa.
dadi bisa dijawab:
‘sing molor karete’

25. sing lumrah cinandra simbar rumembun iku apane?a. rambute priyad.

Pertanyaan: 25. sing lumrah cinandra simbar rumembun iku apane?
a. rambute priya
d. godhege priya
b. brengose priya
e. gulune priya
c. alise priya​

B. godhege priya

Godhege simbar rumembun ‘jambangnya (seperti) simbar yang tumbuh’ (Jambangnya seperti simbar yg baru tumbuh).

Sing cedal iku apane

Pertanyaan: Sing cedal iku apane

yg pendek itu apa nya .
maaf klw slah

Sing lumrah cinandra alise yaiku

Pertanyaan: Sing lumrah cinandra alise yaiku

Jawaban: Mripat / Moto

Penjelasan: maf klau ad yg slh …

3. Sing kaya Bathara Kamajaya tumurun iku apane? 4. Sing

Pertanyaan: 3. Sing kaya Bathara Kamajaya tumurun iku apane?
4. Sing kaya nemu emas sakebo iku apane?
5. Apa tegese kaya banyu karo lenga? ​

Jawaban:

1. BAGUSE kaya Bathara kama jaya

2. emas nya dapat emas

3. hubungan persaudaraan yang tidak bisa hidup rukun

maaf kalo salah ^^

Jawaban:

3. BAGUSE Kaya Bathara Kama Jaya

4. Kapinterane

5. Kaya banyu Karo lenga, tegese “Wong Kang Ora bisa rukun”

Tiwas gupak Ora nglethak, tegese ”Karepe mitulungi, banging malah nyusahake Wong Kang ditulung”

Gupak pulut Ora Mangan nangkane, tegese “Melu rekasane, Ora Melu kapenake”

Kena iwake aja buthek banyune, tegese “Wong towa njaluk wuruk marang Wong enom”

Wiwit kuncung nganti gekung, tegese “welas marang liyan, nanging malah gawe rekasane sing diwelasi”

Penjelasan:

#SemogaMembantu

#MaafKalauSalah

sing lumrah cinandra ngundhup turi iku apane? 22-25 tolong besok

Pertanyaan: sing lumrah cinandra ngundhup turi iku apane?
22-25 tolong besok dikumpulkan

22. Panulisan sing bener saka wacan ing ndhuwur yoiku E. Nina tuku buku cacah loro.

     A. Salah. Amarga ukara “adhiku” wayahe “adhikku”, lan “longgoh” wayahe ”lungguh”.

     B. Salah. Amarga ukara “sega” wayahe ditulis “sego”.

     C. Salah. Amarga ukara “seng” wayahe ditulis “sing”.

     D. Salah. Amarga ukara “dorong” wayahe ditulis “durung”.

23. Tembung panyandra saka “ngundhup turi” yoiku godhege yen dasanamane yoiku E. Athi-athine wanita.

24. Tembung panyandra saka “ngombak banyu” yoiku A. Rambute wanita.

25. Tembung panyandra saka “simbar rumembun” yoiku D. Godhege priya.

Penjelasan:

Tembung panyandra merupakan suatu kalimat pengandaian yang menggambarkan tentang keindahan tubuh, bagian atau keadaan dalam diri manusia. Pada soal diatas tembung panyandra yang digunakan berhubungan dengan rambut manusia. DImana hal yang membedakannya adalah kata “godheg” digunakan untuk laki-laki, sedangkan “athi-athi” digunakan untuk wanita. Adapun makna dari kedua kata itu sama. Yaitu rambut yang terletak didepan kuping, pilingan dari pipi.

Pelajari lebih lanjut

Pelajari lebih lanjut tentang contoh tembung panyandra pada

https://brainly.co.id/tugas/10771675

#BelajarBersamaBrainly

sing lumrah cinandra ngundhup turi ikuu apane?

Pertanyaan: sing lumrah cinandra ngundhup turi ikuu apane?

athi-athine wanita

#semoga membantu